• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
jQuery Rotating Image by WOWSlider.com v2.5

Καταναλωτές

  • Μαγειρικοί Tύποι
  • 1=Α: Πολύ σφιχτό μαγείρεμα. Η εξωτερική επιφάνεια της πατάτας δεν διαλύεται.

  • Παράδειγμα ποικιλίας: Annabelle
  • 2=ΑΒ: Μεταξύ 1 και 3.

  • Παράδειγμα ποικιλίας: Carrera, Adora, Monalisa, Vivaldi
  • 3=Β: Μάλλον σφιχτό μαγείρεμα, αλλά η εξωτερική επιφάνεια του κονδύλου αρχίζει να διαλύεται (κερένια).

  • Παράδειγμα ποικιλίας: Berber, Derby, Heros, Spunta, Liseta
  • 4=ΒC: Mεταξύ 3 και 5.

  • Παράδειγμα ποικιλίας: Felsina, Courage, Baraka
  • 5=C: Οι βραστές πατάτες αρχίζουν να διαλύονται και ο κόνδυλος να σκορπίζει.

  • Παράδειγμα ποικιλίας: Taurus
  • 6=CD: Μεταξύ 5 και 7.

    =D: Οι κόνδυλοι διαλύονται πλήρως. Μοιάζουν με πατάτες πουρέ.

    Οι μαγειρικοί τύποι 5, 6 και 7 είναι κυρίως ποικιλίες με πολύ ψηλά στερεά, οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως για τσιπς και πατατάλευρο και όχι για κατανάλωση.

    Ο μαγειρικός τύπος μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας. Ποικιλίες με μαγειρικό τύπο Β στην Ολλανδία, μπορεί να έχουν ΑΒ ή ακόμα και Α στη Νότια Ευρώπη.

    Γενικά οι πατάτες τείνουν περισσότερο προς τους σφιχτότερους τύπους όταν καλλιεργούνται στη Νότια Ευρώπη.

    cooking_types