• a
  • b
  • c
  • d
  • e
  • f
  • g
  • h
  • j
  • k
  • l
  • m
  • n
  • o
jQuery Rotating Image by WOWSlider.com v2.5

Ποικιλίες

  • Monalisa
  • Πατήστε για μεγένθυση
    Γονείς: BIERMA A1 287 X COLMO

    Τομέας: Λιανική φρέσκια, Βιολογική γεωργία

    Ωρίμανση: Μεσοπρώιμη

    Κόνδυλοι: Μεγάλοι, ωοειδείς/μακρουλοί-ωοειδείς, με ρηχά μάτια, κίτρινη γυαλιστερή επιδερμίδα, κίτρινη σάρκα και καλή παραγωγή. Αριθμός κονδύλων 9-11.

    Φύλλωμα: Φυτρώνει κανονικά και αναπτύσσει δυνατό φύλλωμα.

    Ασθένειες: Ευαίσθητη στο Χρυσονηματώδη (Ro1,2/3,4,5 και Pa 2,3). Ανθεκτική στο καρκίνο των κονδύλων (fysio 1). Ευαίσθητη στον Περονόσπορο των φύλλων και πολύ ευαίσθητη στον Περονόσπορο των κονδύλων. Ευαίσθητη στη Σπογγοσπορίωση και πολύ ευαίσθητη στην Ακτινομύκωση. Πολύ ανθεκτική στον ιό PVYn αλλά πολύ ευαίσθητη στον ιό Yntn .

    Ποιότητα: Πολύ καλής ποιότητας και εύγευστη για τον καταναλωτή, τύπος μαγειρέματος ΑΒ (=ελαφρά σφιχτή). Δεν αποχρωματίζεται μετά το μαγείρεμα. Περιεκτικότητα σε ξηρή ουσία 19,4 %.

    Γενικά: Καλλιέργησε την ποικιλία σε γόνιμα και μέτρια βαριά αργιλλώδη εδάφη, που δεν είναι μολυσμένα από Ακτινομύκωση. Η Monalisa έχει μακρύ λήθαργο. Αν υπάρχουν κορυφαία φύτρα να τα αφαιρέσεις και να φυτέψεις όταν οι κόνδυλοι έχουν μικρά άσπρα φύτρα. Κατά το παράχωμα πρόσεξε να κάνεις καλά σαμάρια. Αν και η ποικιλία δεν είναι ευαίσθητη στο Sencor, καλό είναι η εφαρμογή να γίνεται προφυτρωτικά. Η Monalisa είναι ανθεκτική στα κτυπήματα και επομένως κάτω από κανονικές συνθήκες η ποιότητα θα είναι καλή κατά τη συγκομιδή. Μέτρια ευαίσθητη στο Sencor.